Canal dels Ganxos (la Garrotxa)

28 novembre 2004

Una de les sortides addicionals al "Cicle d'excursions i Descoberta de la Natura 2004-2005" de l'Agrupació Excursionista Muntanya ens dugué, el passat 28 de novembre 2004, a la comarca de la Garrotxa (Girona) a fer la Canal dels Ganxos.

Sortirem de bon matí una cinquantena de persones, amb autocar (parada tècnica per esmorzar a Sant Pere de Torelló) cap al Coll de Bracons, desprès continuem per deixar el vehicle a Joanetes (632 m).

D'aquí es puja per l'esquerra, darrera de les cases, buscant un corriol marcat amb vermell que segueix una petita carena, entre boscos d'alzines fins al Puig del Soi (1.014 m). Continuem fins la base del cingle i desprès d'una passarel·la metàl·lica, el camí es divideix: a l'esquerra la Canal dels Ganxos, amunt la Canal Nova (o Fosca), a la dreta el Coll del Forn.

Nosaltres pujarem per l'esquerra i la Canal dels Ganxos, equipada amb ferros i cordes, per arribar al Coll de Joanetes i continuar dalt del cingle, passant pel costat del Puig Corneli (1.362 m), fins l'ermita de Santa Magdalena del Mont i tot seguit baixar per la Canal Nova.

De baixada i en un clot poc abans del Puig del Soi férem la obligatòria parada per fer un mos, i despres d'unes 5 hores de caminada, retornarem a Joanetes, on agafarem l'autocar per tornar a Sant Andreu de Palomar (Barcelona), altra cop parada tècnica a Sant Pere de Torelló per berenar.

Fins la propera !!

 

Album de Fotos

Canal dels Ganxos -----|..................................................................|----------- Canal Nova

Panoramica del cingle del Puig Corneli

per veure l'audiovisual pitja sobre la panoramica (4Mb)

Canal dels Ganxos

Canal dels Ganxos (corda)

Coll  de Joanetes

Canal dels Ganxos

Canal dels Ganxos (corda)

Coll de Joanetes

Cingle al Puig Corneli Caminant pel cingle Santa Magdalena del Mont
Cingle al Puig Corneli
Caminant pel cingle
Santa Magdalena del Mont
Baixada per la Canal Nova Fent un mos
Baixada per la Canal Nova
Canal Nova
Fent un mos

Tornar a inici © Martí Riera Blanc (text i fotos) 2005