Carlit 2001

Aquest any 28 persones de la colla de Sant Pol Park, entre petits i grans, va trasspasar fronteres de estat (que no de pais) amb l'intenció de fer el cim més alt de la Cerdanya: El Carlit de 2.921m, durant els dies del pont de l'11 de setembre.

Com a camp base ens instal.larem als apartaments Confort del centre de balneoterapia Le Clos Cerdan, situat al bonic poble enmurallat de Mont-Lluis, frontera entre la Cerdanya i el Conflent.

L'excursió:

El diumenge 9 de setembre sortirem encara fosc, amb els vehicles, un grup de nou persones, fins a la presa del Llac de les Bulloses (2.025m), fa una mica de fred pero el dia promet esplendit; d'aqui a peu passem pel costat del Refugi-hotel les Bones Hores i en una llarga pujada, per dins d'un bosc de pi negre, ens mena fins al primer estany de Viver i mes amunt l'estany de la Comassa (40'), al costat hi ha un petit refugi metalic de color verd.

Seguim pujant per el llom d'una antigua morrena, amb vegetació arbustiva, i travesem un pont sobre el riuet que desguassa d'un llac proper, continuem pujant cap l'oest en un flanqueix en pujada, passant pel costat d'un grup de cavalls i un ruc. Seguim el cami ben marcat i passem prop dels ultims estanys de les Dugues, Castellar i Sobirà i les runes d'una antiga edificació (1h50'). el dia es esplendit i la temperatura primaveral, com correspont a un perfecte dia de tardor.

Estanys Sobirà, Castellar i de les Dugues

A partir d'aqui hi ha una llarga pujada d'una tartera, en flanqueix per el marge esquerra de la vall, fins arribar a l'estany Gelat de Sobirà a 2.598m (2:30'). Girem cap sud per pujar al coll de Colomer (2.640m) i per la carena anem guanyant alçada fins la base de la cresta que puja al cim. Aqui girem cap al nord per travessar, en diagonal, la cara Est del Carlit i amb alguns passos de grimpada arribar al collet que separa el dos cims. El cim sud es el mes alt per tant girem a l'esquerra per la cresta i en pocs metres arribem al cim del Carlit (2.921m) en poc mes de 3h30'.

Cim de la Pica Carlit (2.921m)

En el descens poguerem contemplar la impresionant zona lacustre de Les Bullosses, on compten desenes de llacs i estanys; continuarem baixant fins a trobar la resta de les families a l'estany Viver, on es quedarem a dinar i passar la resta del dia. A la tarda un cop arribats a l'hotel, ens poguerem deleitar amb un bany a la piscina, una sauna i els mes agossarats amb una escalada aquatica.

La visita cultural:

El dilluns 10 de setembre aprofiratem per fer una visita cultural a Vilafranca de Conflent. Per anar-hi ferem dos grups uns agafarem el Tren Groc (La Tour de Carol - Mont Lluis - Vilafranca de Conflent) i la resta amb cotxe.

Un cop arribats ferem una llarga visita al poble completament enmuralat i molt ben conservat, també a mitja hora a peu de pujada visitarem el Fort Liberia, construit al 1681 per Vauban i conectat al poble per unes escales subterranies amb 734 graons. Tambe poguerem visitar les boniques coves de Les Canalettes.

La visita mediambiental:

Dimarts 11 de setembre abans de marxar aprofitarem el bon temps que teniem, per fer una visita al Parc Animalier des Angles on poguerem contemplar diversos animals de muntanya en semi-llibertat, entre ells cervols, senglars, isards, bisons i llops, tambe una parella d'ossos.

De tornada a casa poguerem contemplar la trista noticia del xoc de dos avions contra les Torres Bessones de Nova York (un fet que de segur canviará el món).

 

Fins la propera!!

Album de Fotos

Estany de Dugues

Estanys de Sobira, Goberna i Castellar

Carlit cara Est

Estany de Dugues

Estanys de Sobira, Goberna i Castellar

Carlit cara Est

Coll Colomer

Grimpada

Cim Carlit

Coll Colomer

Grimpada

Cim del Carlit

Vilafranca de Conflent Vista del Canigo Os
Vilafranca de Conflent
Vista del Canigó
Ós

Tornar a inici © Martí Riera Blanc (text i fotos)