Montardo 2003

La regió triada aquest cop per a fer la sortida de la colla de Sant Pol Park va ésser la Vall de Boí, al Pallars Jussà. Com a camp base ens instal.larem a uns apartaments del Boí Taüll Resort, al Pla de l'Ermita, on podíem disfrutar de totes les comoditats.

Boí Taüll Resort

El primer dia, l'11 de setembre, amb un sol d'allò més reconfortant, férem una passejada per el Balneari de Caldes de Boí; desprès d'un picnic al costat del riu de La Noguera de Tort, pujarem amb cotxe a veure l'impressionant paret de la Presa de Cavallers, a 1.750 m. d'alçada.

Balneari Caldes Boi

L'excursió:

Presa de Cavallers

El diumenge 12 de setembre sortirem encara fosc, amb els vehicles, un grup de deu persones, fins a la presa de Cavallers, fa una mica de fred però el dia promet esplèndid; voregem el llac i a poc a poc anem entrant en calor. Desprès de pasar per la Pleta de Riumalo. Comencem una forta pujada per superar el Barranc de les Llastres i a continuació fent un flanqueig per uns lloms suaus, restes d'un antiga gelera, arribem al cap de una hora i mitja al Refugi Ventosa i Calvell (2.220 m) on parem a esmorçar.

D'aquí hi ha una vista impressionant sobre l'Estany Negre (2.150 m), cap l'Est la Punta Alta (3.013 m), la Vall de Colieto amb el Pic de Contraig (2.957 m) al fons i cap l'Oest la Serra dels Tumenèia. Al Sud la cresta dels Bessiberris.

Refugi Ventosa i Calvell

 

Seguim pujant per una zona lacustre per un camí amb pujades suaus passant pel Estany de Travessani, a la nostra dreta queda la cresta de les Agulles de Travessani, l'Estany de les Mangades i Estany des Monges, fins arribar sota el Coll de Oelhacrestada, on trobem les marques del GR 11 variant 18.

En aquest punt ens desviem directament cap el Nord per a guanyar alçada pujant, per unes terrasses i per un corriol ben marcat, fins el Coth de Montardo (2.710 m); d'on podem contemplar, al Nord-Est, el Circ de Montardo i el Lac de Saslàses, al fons el Tuc de Salana (2.482 m).

 

Cim del Montardo

Començem a trobar clapes de neu, caigudes recentment, per a "disfrute del personal". Amb un fort pendent per unes roques remuntem els metres finals, i finalment, el cim del Montardo de 2.833 m d'alçada. Hem trigat unes 5:30 hores.

Aquí dalt podem disfrutar d'un lloc privilegiat per la magnifica panoràmica de la Vall d'Aran, el Parc Nacional d'AiguesTortes - Sant Maurici i els cims del massís de la Maladeta, entre ells el més alt del Pirineus: L'Aneto de 3.404 m d'alçada; més al fons el Posets de 3.375 m.

Pitgeu sobre la foto per veure la pel.lícula de l'excursió (13 Mb)

 

 

La visita mediambiental:

Aigues Tortes

Dimarts 13 de setembre aprofitarem el bon temps que teníem, per fer una visita al Parc d'Aigues Tortes agafarem els taxis des de Boí fins al parc, i desprès a peu fins a l'Estany Llong, on ens quedarem a dinar i passar el dia en un entorn fantàstic.

Cuc

 

Album de Fotos

Barranc de les Llastres

Cresta dels Bessiberris

Pa de Sucre

Barranc de les Llastres

Cresta dels Bessiberris

Pa de Sucre

Agulles de Travesani

Estany de Mangades

Cavalls

Agulles de Travessani

Estany de Mangades

Cavalls

Montardo Massís de la Maladeta Cim del Montardo
Montardo
Massís de la Maladeta
Cim del Montardo (2.833 m)

 

Tornar a inici © Martí Riera Blanc (text), Martí Riera i Miquel Capdevila (fotos)