Pedraforca 1999

 

La colla d'amics de Sant Pol Park ens vàrem proposar pel cap de setmana de la Merçè fer la ascenció al emblemàtic cim del Pedraforca.

Pedraforca

Massís del Pedraforca

Establirem la base, per a les famílies, a la casa de colònies de Cal Tatxero a prop del poble de Vilada a uns 15 Km. de Berga (capital de la comarca del Bergueda).

Cal Tatxero

Cal Tatxero

L' ascensió al Pollegó Superior, com es coneix el punt més alt del Pedraforca la férem la ruta clàssica de l' Enforcadura. S'arriba en cotxe al poble de Saldes i desprès per una pista asfaltada fins al mirador de Gresolet.

D'aquí en pocs minuts, atravessant el bosc, s'arriba a la Jaça dels Prats on esta el Refugi Lluís Estasen (1.640 m), en record del pioner escalador, on podem admirar la magnifica Cara Nord del Calderer. D' aquí el camí passa per el costat de la font i, direcció SE, va transversalment pel bosc fins a trobat la tartera. Per camí trobarem rovellons i també isards al començar a pujar per la tartera.

La pujada es bastant pesada degut a la petita pedra calcaria que llisca constantment. Un cop a l' Enforcadura es tomba a la dreta i es fa una fàcil grimpada, amb tendència a anar cap l'esquerra, pujant es te una magnifica vista sobre el Pollegó Inferior (2.400 m). Al cap d'uns pocs minuts s'assoleix sense dificultat, al cap d'unes 2:30 hores, el cim del Pollegó Superior (2.498 m).

Album de Fotos

Refugi Lluis Estasen

Isards

L' Enforcadura

Refugi Lluis Estasen

Isards

L' Enforcadura

Pollego Inferior

Grimpada

Pollego Superior

Pollego Inferior

Grimpada

Pollego Superior

Tornar a inici © Martí Riera Blanc (text i fotos)