Pic de l'Infern 2004

Encara que molt en plena temporada de tardor, la colla de Sant Pol Park, varem anar a passar uns dies a la Vall de Setcases. Ens allotjarem en unes caravanes del càmping Conca de Ter a Vilallonga de Ter.

 

L'excursió:

Pujant al refugi

 

El diumenge férem l’excursió amb el següent itinerari:

 

 

Des la carretera pujem per el GR11 fins al Refugi d'Ull de Ter (2.235m), seguim per les pistes de Vallter 2000, passem pel naixement del riu Ter (Ull de Ter) i desprès ens enfilem al Coll de la Marrana (2.529m).

Coll de la Marrana

Seguim cap al nord seguint la carena en forta pujada fins el Pic de Bastiments (2.881m). Ara seguint el fil de la carena que fa frontera amb França baixem a les Collades de les comes de Malinfern (2.705m) i remuntem fins al Pic de Freser (2.835m) continuem per la cresta, amb una curta i fàcil grimpada, cap el destí de la nostra sortida: el Pic de l’Infern (2.869m).

Pic de l'Infern

Pic de l’Infern (2.869m)

La tornada la férem baixant per darrera el Pic de Gorgs directament cap la Vall de Tirapits fins a trobar de nou el GR11 (cota 2.580m), on aprofitem per parar a menjar quelcom. Desprès en una suau i sostinguda pujada, seguint el GR11, tornem a pujar al Coll de la Marrana i baixem de nou al Refugi d'Ull de Ter per arribar als cotxes i tornar al càmping.

Retorn al refugi d'Ull de Ter

El dia fou esplèndid i els nanos es portaren com a campions!!!, en total estiguérem unes vuit hores (parades incloses).

 

La visita cultural:

Pont Nou de Camprodon

Camprodon i Setcases son els pobles més propers i nomes cal recordar la bellesa dels seus carrers i places, dins un marc insuperable dels Pirineus.

No us perdeu el Pont Nou a Camprodon. A Setcases perdeu-vos passejant pels seus carrers costeruts.

Carrilet Verd El dissabte (per la tarda) agafarem, a Camprodon, el Carrilet Verd, un trenet que un dels itineraris en porta fins una granja de vaques, on es podia veure com es munyien; a més tenies l'ocasió de comprar llet envasada per ells.

Dilluns plogué casi tot el dia, pel mati anàrem a visitar Setcases i per la tarda a Sant Joan de les Abadesses; el dimarts de tornada pararem a dinar a un restaurant abans de Ripoll.

Fins l'any vinent!!

Àlbum de Fotos

Coll de la Marrana

Bastiments

Gra de Fajol

Coll de la Marrana

Bastiments

Gra de Fajol

Pic de Freser

Cresta

Pic de l'Infern

Pic de Freser

Cresta

Pic de l'Infern

Vall de Tirapits Vessant SO del Bastiments Gra de Fajol petit
Vall de Tirapits
Vessant SO del Bastiments
Gra de Fajol petit

Tornar a inici © Martí Riera Blanc (text i fotos)