counter easy hit

35a. Travessa Viladrau - La Garriga 2006

El diumenge 12 de febrer la Visi i jo, juntament amb dos amics: en Jaume i en Jose, varem participar a la trenta-cinquena edició de la Travessa de Viladrau a La Garriga, organitzada per el Centre Excursionista Garriguenc.

A les 6:00h del mati, amb negra nit i fred, ens presentem a La Garriga i ens posem a la silenciosa cua que ja hi ha des de la cinc del mati, per pujar als autobusos que ens duran a Viladrau. Ens sorprèn la quantitat de gent que hi ha, ens comenten que s'han inscrit mes de 1.000 persones. Aquí cal omplir algun formulari i recollir el full de la ruta. Es d'admirar l'operació logística muntada per l'organització, per a traslladar tots el participants fins la sortida.

Sant Segimon Baixem, encara fosc, de l'autocar i comencem a caminar sobre les 7:30 h del matí des d'una alçada de 662m. Primer suaument, amb les primeres clarors del dia, anem avançant per un terreny glaçat, per un bosc d'alzines, roures i castanys, desprès el camí es converteix en forta pujada fins a Sant Segimon ( 1.216m), on arribem sobre les 8:50h , enmig de la boira i un ventet que incrementa el fred d'aquesta hora. Aquí el primer control de pas i d'avituallament ens donà batut de xocolata i coca

Continuem, primer per pista i desprès per camí, amb clapes de neu dura, que propicien alguna relliscada, fins a la màxima cota de la sortida a 1.347m, d' aquí baixem fins a Coll Fòrmic on arribem amb un ambient fantasmagòric, enmig de la boira. Un kilòmetre mes endavant arribem al segon control, ubicat al Pla de l'Ase Mort ( 1.204m), sobre les 10:05h. Aquí hem de fer un apetita cua, amb les desenes de participants que coincidim en aquest punt, per recollir l'entrepa de botifarra, acabada de fer en una barbacoa, i per els mes llançats fins i tot un traguet del porro de vi negre, o aigua per els mes esportistes.

Pla de La Calma D' aquí en endavant travessem el Pla de la Calma de punta a punta, es un terreny planer amb suaus pujades i baixades; la boira en algun punt espessa en va obrint poc a poc a mida que avança el dia i ens apropem a el Tagamanent (que no hi arribarem). Arribats al tercer control, al punt conegut com l'Alzina a 1.133m al final del Pla de la Calma, sobre les 11:30h, aquí podem menjar quelcom de fruita i beure aigua amb canti. Ja portem mes de 16 kilòmetres de caminada i per tant estem a meitat de amí.

 

Sant Cristofol A partir d'aquest punt ens endinsem per un corriol, per un frondós bosc d'alzines. El camí es en baixada i ara cal vigilar els genolls, al ser un corriol ens formen algunes cues però podem anar avançat sense dificultats. El sol comença a escalfar i ara cal treure's roba. Al cap de poc arribem a una pista i uns kilòmetres, sobre les 12:00h, al quart control ubicat a Sant Cristòfol a 647m. Aquí prenem mes fruita, fruits secs i aigua, per als valents vi dolç. Ja nomes ens quedem uns 6 km per l'arribada.

Continuem per un camí i desprès per pista, amb algunes dreceres, fins a la entrada de La Garriga. Desprès per el voral de la antiga N-152, potser es el troç mes pesat ja que caminem per asfalt; abans de l'arribada passem per el cinquè control on ens entreguen, com a record, una barretina i una ampolla de cava als participants que acaben en menys de 7 hores. Al cap de pocs minuts arribem a la plaça (252m) on ens segellem el full. Hem trigat unes 6:30 hores per a fer els 32 Km que hi han des de Viladrau fins La Garriga, travessant de nord-est a sud-oest tot el massís del Montseny.

Estem molt contents d'haver participat a aquesta caminada, podríem dir-ne popular, per la gran quantitat de gent hi participa, tot i la duresa dels primers kilòmetres i que el clima no hi acompanyava.

Arribada a La Garriga

Esperem que el personal de l'AEM es torni a animar a participar en aquest tipus de caminades, que s'organitzen arreu del país. Fins la propera!!

Gràfica d'alçades

Gràfica d'alçades

Nota: Si us voleu descarregar el track de la travessa podeu fer-ho clicant aquí.

Tornar a inici © Martí Riera Blanc (text i fotos)